Οδηγίες για τη δημιουργία προσβάσιμου εκπαιδευτικού υλικού

Η Υπηρεσία Προσβασιμότητας AMELib του Παντείου Πανεπιστημίου με γνώμονα την ενημέρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας έχει προβεί στη σύνταξη οδηγιών για τη δημιουργία προσβάσιμου εκπαιδευτικού υλικού. Ο συγκεκριμένος οδηγός απευθύνεται στα μέλη ΔΕΠ αλλά και σε υπηρεσίες του Πανεπιστημίου που παράγουν εκπαιδευτικό υλικό, με στόχο η παραγωγή του υλικού αυτού να είναι προσβάσιμη και σε φοιτητές με εντυπο-αναπηρία.

Διαχείριση άγχους και χρόνου

Εν όψει της εξεταστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/1/2023, σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης το βιωματικό εργαστήριο με θέμα: “Διαχείριση άγχους & χρόνου”.

Συμμετέχοντες
Συμμετέχοντες

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Το παρόν και το μέλλον

Το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: “Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Το παρόν και το μέλλον“, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στα πλαίσια του Προγράμματος “Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών”.

Μέλη της ομάδα έργου του προγράμματός μας, θα παρευρεθούν με σχετική παρουσίαση.

Η διαδικτυακή παρακολούθηση της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://youtu.be/Pq8t07aXHeY

Το πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να το βρείτε από εδώ:

28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών

Στα πλαίσια του 28ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα στις 19 – 21 Οκτωβρίου 2022, μέλoς της ομάδας έργου του προγράμματος (κα Ελβίρα Μπογιατζή) καθώς και η Δ/ντρια της Βιβλιοθήκης του Παντείου Πανεπιστημίου κα Κωνσταντία Κακάλη, συμμετείχαν με παρουσιάσεις στο σεμινάριο με θέμα: “Εναλλακτικοί τρόποι ανάγνωσης των εντυποανάπηρων ατόμων: η περίπτωση αναγνωστών με περιορισμούς όρασης” την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022.

28ο Πανελλήνιο Συνέριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών στην Κέρκυρα, 19-21 Οκτωβρίου 2022
Συμμετέχοντες στο Συνέδριο
Συμμετέχοντες στο Συνέδριο

4ο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών

Στα πλαίσια του προγράμματος «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών Παντείου Πανεπιστημίου», η ομάδα προσβασιμότητας της Βιβλιοθήκης  παρουσίασε στο 4ο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών (22-24 Σεπτεμβρίου 2022) που διοργανώθηκε από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Ηράκλειο Κρήτης, το άρθρο με τίτλο «Βιβλιοθήκες για όλους: υπηρεσίες της AMELib για εντυποανάπηρους χρήστες» με στόχο την ενημέρωση της κοινότητας για τα θέματα προσβασιμότητας, τη λειτουργία της AMELib, την εξυπηρέτηση φοιτητών με αναπηρία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και παράλληλα την κατάθεση μελλοντικών στόχων και συνεργασιών.

Παρουσίαση από την κα Κ. Κακάλη
Βικελαία Βιβλιοθήκη Δήμου Ηρακλείου