Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι φοιτητές/τριες όλων των βαθμίδων (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι Διδάκτορες) και πρόσφατα απόφοιτοι με έμφαση σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. 

Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών οι συμβουλευόμενοι/νες αξιολόγησαν την εμπειρία τους από τις συναντήσεις της ατομικής συμβουλευτικής:

Ήταν κάτι το οποίο δεν είχα δοκιμάσει ξανά στο παρελθόν και αποτέλεσε ένα σημαντικό στήριγμα σε μια αρκετά δύσκολη και έντονη περίοδο. Συνειδητοποίησα κάποια πράγματα περισσότερο για τον εαυτό μου και συμφιλιώθηκα περισσότερο με κάποιες αρνητικές πτυχές της ζωής, τις οποίες δεν γίνεται να αποφύγουμε. Ό, τι και αν έρχεται στη ζωή μας δεν σηματοδοτεί το τέλος του κόσμου και πως τη μεγαλύτερη αξία οφείλουμε να τη δίνουμε στη σχέση μας με τον εαυτό μας.

Πρωτοετής Τμήματος Ψυχολογίας

Δεδομένου ότι δεν είχα συγκεκριμένη στοχοθεσία κατά την έναρξη των συνεδριών, θεωρώ πως η διαδικασία υπερέβη των προσδοκιών μου σε κάθε επίπεδο. Υπήρξε άριστη συνεργασία, κατανόηση, αμέριστη συμπαράσταση, εξαιρετική επικοινωνία και κυρίως αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμός. Απαλλάχθηκα σε μεγάλο βαθμό τόσο από φοβίες όσο και από άγχη, ενώ μου δόθηκε η ευκαιρία να επανασυνδεθώ με τον εαυτό μου σε βαθύτερο επίπεδο. Ορίζω με μεγαλύτερη ευκολία τις προτεραιότητές μου, έχω μάθει να παίρνω το χρόνο μου και να αποστασιοποιούμαι από καταστάσεις που αποτελούν πηγή άγχους. Το κυριότερο απ’ όλα είναι πως κατάφερα να αποδεχθώ σε ένα σημαντικό βαθμό τον εαυτό μου για αυτό που είναι. Θεωρώ το Πρόγραμμα εξαιρετικά επιτυχημένο, βασιζόμενος αποκλειστικά στη δική μου εμπειρία. Ιδανικά πιστεύω πως θα έπρεπε να ενταχθεί μόνιμα στα προγράμματα παρέμβασης του Πανεπιστημίου. Τούτο διότι αφενός είναι λειτουργικό, αφετέρου διότι είναι απαραίτητη η πολυεπίπεδη υποστήριξη των φοιτητών από το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

Τεταρτοετής Τμήματος Κοινωνιολογίας

Θα περιέγραφα τη συνολική μου εμπειρία ως ικανοποιητική. Αυτό που με ωφέλησε περισσότερο είναι η επικοινωνία που είχα. Μέσα από τη συζήτηση κατάφερα να μιλήσω για θέματα που δεν μπορούσα να αναλύσω και να νιώσω ηρεμία. Δεν αισθάνομαι έντονη μελαγχολία όπως αισθανόμουν πριν. Μέσα από τις συζητήσεις κατάφερα να εξετάσω ζητήματα που με απασχολούσαν, από μια άλλη οπτική γωνία.

Πρωτοετής Τμήματος Κοινωνιολογίας

Με βοήθησε να επιλύσω κάποια πολύ βασικά θέματα που αντιμετώπιζα καθώς και να βελτιώσω την αυτοεκτίμησή μου. Να παίρνω πιο εύκολα αποφάσεις στη ζωή μου. Βελτιώθηκαν οι σχέσεις με την οικογένειά μου, διεκδίκησα κάποια πράγματα για την επαγγελματική μου πορεία.

Απόφοιτος Τμήματος Κοινωνιολογίας

Οι συναντήσεις ήταν αρκετά βοηθητικές και διαφωτιστικές για την κατανόηση προσωπικών ζητημάτων. Με ωφέλησαν διότι κατάφερα να δώσω περισσότερη προσπάθεια σε ακαδημαϊκό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Η καθημερινότητά μου άλλαξε σε θέματα αυτοπεποίθησης και κατανόησης αντιμετώπισης αγχωτικών καταστάσεων.

Τελειόφοιτος Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας

Πολύ βοηθητική στην αυτοβελτίωσή μου, άλλαξα συνήθειες & συμπεριφορές που μέχρι να ξεκινήσω τη συμβουλευτική με βασάνιζαν. Απέκτησα αυτοπεποίθηση και έμαθα να αντιμετωπίζω πιο ήρεμα καταστάσεις & κρίσεις. Πήρα σημαντικές και ωφέλιμες για τον εαυτό μου αποφάσεις. Όλα ήταν πολύ ικανοποιητικά.

Απόφοιτος Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων & Πολιτισμού

Η εμπειρία μου ήταν πολύ καλή. Υπήρξε μια βελτίωση ως προς το να καλλιεργηθεί η γνώση ότι τα προβλήματά μου δεν είναι μοναδικά, ούτε εξωπραγματικά αφού υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σε βοηθήσουν, αν τους το επιτρέψεις φυσικά. Μπόρεσα να εξωτερικεύσω τις προσωπικές μου ανησυχίες σε ένα περιβάλλον με κατανόηση και εχεμύθεια. Αίσθηση της επικοινωνίας, αποποίηση της μοναχικότητας.

Τελειόφοιτος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής

Με βοήθησε πολύ. Αυτό που με ωφέλησε πιο πολύ ήταν να απαιτώ περισσότερη εκτίμηση στον εαυτό μου. Έμαθα να διαχειρίζομαι καλύτερα τα συναισθήματά μου.

Τεταρτοετής Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής

Βοηθήθηκα πολύ σε μια δύσκολη περίοδο για εμένα με σεβασμό, υποστήριξη, ασφάλεια. Ήταν σημαντική η στήριξη που ένιωσα.

Απόφοιτος Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης