Δέσποινα Παπαδοπούλου
Καθηγήτρια, Επιστημονική Υπεύθυνη

H Δέσποινα Παπαδοπούλου είναι Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1982-1986). Έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στις κοινωνικές επιστήμες με ειδίκευση στην Κοινωνιολογία, Ecole Normale Supérieure (ENS) και Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS) το 1988-1989. Έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα το 1994 από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales του Παρισιού. Από το 2017 είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου στο γνωστικό αντικείμενο "Κοινωνιολογία του Αποκλεισμού και της Μεταβολής". Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, έχει κάνει την επιμέλεια σε συλλογικούς τόμους, και έχει πραγματοποιήσει με επιστημονική της ευθύνη 18 ερευνητικά προγράμματα εκ των οποίων τα 5 είναι ευρωπαϊκά. Επίσης είναι επιστημονικά υπεύθυνη του ιδρυματικού προγράμματος για την "Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου".

Άννα Γκιάτη
Ψυχολόγος MSc

Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου "Οργανωτική και Οικονομική Ψυχολογία".

Από το 2011 εργάζεται ως ψυχολόγος  παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχοεκπαίδευσης σε άτομα ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Συνεργάστηκε με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζωγράφου υποστηρίζοντας άνεργα άτομα, γονείς μονογονεϊκών  οικογενειών,  άτομα που διαβιούν στα όρια της φτώχιας. Εργάστηκε στο Ειδικό Λύκειο Ιλίου υποστηρίζοντας μαθητές με αναπηρίες και κινητικούς περιορισμούς.  Συμμετείχε στο Δίκτυο Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων στο Δρόμο του ΚΕΘΕΑ Εξέλιξης παρέχοντας υπηρεσίες μείωσης βλάβης σε ενεργούς χρήστες στο Ειδικό Κέντρο Άμεσης Πρόσβασης και στο Πρόγραμμα Streetwork. Εργάστηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κορυδαλλού και στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων παρέχοντας υπηρεσίες στους φιλοξενούμενους του Ξενώνα Αστέγων και συμμετέχοντας σε προγράμματα Streetwork.

Από τον Οκτώβριο του 2018 εργάζεται στην Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του Παντείου Πανεπιστημίου παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες σε φοιτήτριες/ες και πρόσφατα απόφοιτους.

Γεωργία Γραμματικού
Βιβλιοθηκονόμος MSc (Εκπαίδευση, Ψηφιακές Εφαρμογές, Αρχεία)

Πτυχιούχος βιβλιοθηκονόμος με εργασιακή εμπειρία σε διαφορετικά είδη βιβλιοθηκών σε Ελλάδα και Αγγλία και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος επικεντρωμένο στην Επιστήμη της Πληροφορίας από το UCL, London UK..

Υψηλή εξειδίκευση σε Καταλογογράφηση-Μεταδεδομένα, Διαχείριση Βάσεων Δεδομένων, E-Publishing, Web-design, Έρευνα,  Σχεδιασμό, ανάπτυξη και διδασκαλία μαθημάτων πληροφοριακής παιδείας καθώς και επιμέλεια παρουσίασης πολιτιστικών εκθέσεων, Ανάπτυξη και εφαρμογή πολιτικών και προϋπολογισμού. Αποδεδειγμένη ικανότητα διαχείρισης και επίβλεψης προσωπικού και ομάδων.

Αθανάσιος Μπαλλής
Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής

Διπλωματούχος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Πληροφορική Επιστημών Ζωής.

Μεταξύ άλλων έχει εργαστεί σε τμήμα Έρευνας & Ανάπττυξης Ακαδημαϊκής Βιβλιοθήκης ως Τεχνικός, στον χώρο της Εκπαίδευσης ως Προγραμματιστής και στη Διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων Έργων ως Project Manager.

Ελβίρα Μπογιατζή
Βιβλιοθηκονόμος - Αρχειονόμος

Πτυχιούχος του Τμήματος Αρχειονομίας/Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτισμική Πληροφορική με κατεύθυνση Μουσειολογία από το Πανεπιστημίο Αιγαίου.

Έχει συνεργαστεί ως βιβλιοθηκονόμος/αρχειονόμος αλλά και ως μουσειοπαιδαγωγός με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

Συνεργάτης από το 2009 με τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Παντείου Πανεπιστημίου σε διάφορα έργα, μέλος της ομάδας Προσβασιμότητας για την επεξεργασία προσβάσιμων συγγραμμάτων και υπεύθυνη της εθελοντικής ομάδας των φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Αγριπίνα Σπυροπούλου
Διοικητική Υπάλληλος

Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών  του Τμήματος Κοινωνιολογίας. Έχει εργαστεί ως διοικητική υπάλληλος στον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών για αρκετά χρόνια.

Από το 2018 εργάζεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μέσω του Προγράμματος «Υποστήριξη Παρεμβάσεων κοινωνικής μέριμνας φοιτητών του Παντείου». Η κύρια αρμοδιότητα της συγκεκριμένης θέσης εργασίας περιλαμβάνει τη διοικητική – γραμματειακή υποστήριξη του Προγράμματος, καθώς και την καθημερινή υποστήριξη της λειτουργίας της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης.